PRESENTACIÓ


El juliol de 2008, a Lleó, es van dur a terme les I Jornades d’Estiu de Pedagogia Sistèmica, que van ser un rotund èxit d’intercanvi, posant de manifest la fortalesa amb què s’està consolidant aquest moviment a Espanya. Amb això s’estan veient els fruits, i l’enorme impuls que han donat Angélica Olvera i Alfonso Malpica, i l’Equip del CUDEC (Mèxic), en la seva creació i desenvolupament, així com el de les persones i centres organitzadors que aquí a Espanya han acollit i fet germinar aquesta llavor, desenvolupant-la i difonent-la arreu del territori.

En finalitzar les Jornades de Lleó, els coordinadors d’aquest moviment a Catalunya, Mercè Traveset i Carles Parellada, van rebre el llegat d’organitzar les següents a Barcelona, el juliol de 2010, testimoni que van recollir amb satisfacció i humilitat. Aquest encàrrec el van traslladar a les institucions que representen, per tal que es podés posar en marxa la seva preparació i realització: l’ICE de la Universitat Autònoma de Barcelona i Institut Gestalt de Barcelona, amb el recolzament de les persones que formen part dels centres on es desenvolupa la formació a nivell de tot el país (*), i amb la col·laboració i supervisió d’Angélica Olvera i Alfonso Malpica del CUDEC de Mèxic.

Tots plegats estem molt il·lusionats i compromesos en aquesta tasca. En la pàgina web que ara podeu consultar trobareu la informació necessària per conèixer el contingut del programa, i tots els aspectes relacionats amb el seu desplegament.

El lema d’aquesta segona edició de les Jornades és:

EL GRAN AMOR DELS MESTRES PER L'EDUCACIÓ

Les dates de realització són:

9, 10 i 11 de juliol de 2010, al Campus de la Universitat Autònoma de Barcelona, a Bellaterra (Cerdanyola del Vallès).

L’esperit de les jornades és compartir les aplicacions que els educadors i educadores, i docents en general, estan fent de la Pedagogia Sistèmica en les seves respectives escoles, centres, equips professionals i les comunitats de tota Espanya, per establir una veritable Xarxa de Pedagogia Sistèmica que consolidi aquest moviment al nostre país, amb connexions amb altres països, especialment Mèxic.

L’estructura tindrà diferents apartats: la ponència inaugural del Sr. Federico Mayor Zaragoza, conferències d’altres ponents vinculats directament a l’aplicació de la PS, comunicacions, presentació d'experiències, tallers pràctics de desenvolupament de la pedagogia sistèmica, exposició de pòsters, una taula rodona amb representació dels centres on s’imparteix la formació sistemàticament i algunes altres propostes més informals amb què tindrem cura dels àmbits artístics i musicals.

Les persones que acreditin l'assistència a un mínim del 80% de les Jornades rebran un certificat emès per l'ICE de la UAB.

Institut de Ciències de l'Educació de la UAB
Bellaterra (Cerdanyola del Vallès), 19 de febrer de 2010


Avís important! Quan es vol accedir a l'opció d'inscripció s'està intentant obrir una pàgina segura. Cal aceptar el certificat per continuar.


(*) Altres Centres de Formació de Pedagogia Sistèmica arreu d’Espanya: Centro Colibrí (León); Centro T. Psicomotriz (Zaragoza); Clara Ventura (Palma de Mallorca); La Montera (Sevilla); L'Espígol (Elche); Psicoespacio (Bilbao); Zentrum (Madrid);

 

 

 

ICE - Edifici A - 08193 Bellaterra (Cerdanyola del Vallès) - Tel. 93 581 23 93 / Fax. 93 581 46 56 - ga.ice@uab.cat